Inget bidrag i novellsamlingen – denna gång

Så blev det. Jag har väntat på svar från Ariton angående deras novellsamling Över en vinterfika. Det gick inte hela vägen denna gång. Tråkigt förstås. Hur som helst så har jag en stark känsla för min novell och tänker att den kan passa i en veckotidning, ”direkt ur livet” ni vet. Så jag hoppas och tror fortfarande på en publicering.

Det är verkligen inte lätt att bli antagen. Det vet alla vi som ihärdigt håller på och skickar in manus till förlag, tävlingar och tidningar. Längtan att bli läst, recenserad, få höra att man gjort något bra, den känslan är så stark. Den driver mig att fortsätta skicka in manus.

Nu längtar jag efter en annan känsla. Känslan när en berättelse suger tag i mig, när mina egna ord hamnar i ett sammanhang där de får liv, där de glöder och dansar framför mina ögon. Jag skrev en sådan novell i somras. Den ligger och pirrar i mitt medvetande, som ett bevis på att jag har haft den förmågan förut och som ett löfte om att jag kan få uppleva det igen.

Hösten har precis kickat igång med allehanda göromål. Arbete, ni vet. Och annat kul. Från och med nu har jag enskild firma. Nu kan jag lättare åta mig uppdrag från skolor och andra som vill höra om mitt författarskap och böcker. Det känns riktigt bra. Det återstår en del jobb förstås, att lära mig fakturera bland annat. Ett kärt besvär kanske, med det ska göras och det ska bli rätt med moms och anat svårt. Jag får lära mig nya saker.

girl-1219339_1280Det går i linje med mina nya ledord i tillvaron. Äventyrlig var ett av dem. Att våga hoppa helt enkelt. Från och med nu kommer jag att arbeta 80 % på skolan som lärare och 20 % med mitt författarskap. Med det sagt så kan jag berätta att jag faktiskt är friskskriven. Jag har även valt att gå ned i tjänst. Det är ett led i mitt tillfrisknande och i att ta tag i min framtid. Jag ska prova mina vingar. Det finns alltid en risk att ramla ned.

 

 


8 reaktioner på ”Inget bidrag i novellsamlingen – denna gång

 1. Vad tråkigt att din novell inte kom med, men det var många som skickade in tydligen så det är hård konkurrens och det vet vi ju av erfarenhet att ett nej inte betyder att din novell var dålig. Skicka in den till en tidning! Det är iaf min plan B men jag har inte fått svar än på om min kom med. Vad spännande med företag och kul att satsa 20 % av arbetstiden på att skriva! Lycka till 😀

  1. Ja, jättetrist! Men jag ger inte upp. 🙂
   Håller tummarna för dig!
   Det känns väldigt bra att få tid till skrivande och författarbesök (några på gång). Annars skulle jag aldrig orka. Mina resurser är inte outtömliga. 🙂

 2. Jag tror att du har en mycket spännande höst på väg. Även om du inte fick din text antagen den här gången. Det kommer fler tillfällen 🙂 Så himla kul att du tar chansen att bli egen företagare. Jag tror du gör helt rätt!

  1. Hej Thomas och välkommen! 😊
   Egenutgivning är i ropet minst sagt. Inget ont om det men just nu har jag ingen längtan att stå med allt jobb själv. Ett förlag som fixar det praktiska, det gillar jag. Sedan måste en ju jobba hårt ändå för att nå ut med sin bok, där är det ingen skillnad. Om man inte ligger hos mega-förlagen förstås!
   Vad skriver du? Såg som hastigast att du hade lite annorlunda verklighestänk (har bara nosat på ett av dina inlägg) 😉 så kanske en dystopi med framtidshopp?

 3. Jag är förvånad att det nästan är en hel bok. Det började med en tanke som blev en insändare.
  Och nu är hobbyprojektet lite överallt på nätet.

  En kort version finns på kapitel1.se.

  Jag skriver även om jag inte ”kan”. Historien liksom bara ”skapad” av sig själv.

  Svårt att förklara.

  Jag kanske borde skriva om mitt skrivande i en annan bok.

  Det märkligaste är att jag inte gillar att läsa. Jag lyssnar hellre.

  Finns någon av dina böcker som talböcker?

  1. Spännande vilka vägar orden kan ta. Mina barnböcker finns inte intalade än. Ev ett samarbete på gång med en sådan tjänst via förlaget. Håller tummarna! Många barn gillar att lyssna också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s