Vem är jag?

Picture_001_1

Hej! Vad roligt att du har hittat in på min blogg!
Jag heter Anna.

Jag har haft förmånen att bli utgiven på förlag. Tre böcker har det blivit. Jag är så stolt över mina böcker! Jag har alltid älskat det svenska språket, både att läsa böcker och att uttrycka mig i skrift. Hela livet faktiskt. Jag var bara fem år gammal när jag lärde mig läsa genom att sitta i pappas knä när han läste tidningen. Vi läste mycket i mitt hem. Böcker var viktigt. Det är jag så tacksam för idag. I tioårsåldern skrev jag min första roman – Mitt liv. Jag har kvar den i en pärm. 🙂

Mitt yrke blev så småningom lärare. Först var jag undersköterska på sjukhuset, men livet ville annorlunda. Nu har jag varit lärare i femton år och trivs. I skolans värld har mycket fallit på plats. Intresset för litteratur fick en ny dimension. Att lära eleverna att läsa och skriva är fantastiskt. Att få vara den som öppnar dörrar till nya världar, få dem att växa och upptäcka sin potential.
I mötet med elever och föräldrar vaknade en historia till liv inom mig. Resan till sommaren föddes plötsligt. Den skrivprocessen var magisk. Berättelsen fanns redan där och behövde ut. En kombo mellan min barndoms värld och nutiden bildade en fond för resan. Även ett behov av att det skulle finnas litteratur för eleverna med invandrarbakgrund, att det skulle finnas fler karaktärer i litteraturen att identifiera sig med. Rami är den viktiga personen. Jag är mäkta stolt över min lilla gröna debut.

idus-bilden

Den fristående uppföljaren heter Glashjärtat – vänner eller fiender? Den skrev jag med en längtan efter att få fortsätta min bana som författare. Författardrömmarna är heta nu. Glädjen var också så stor att få återse karaktärerna från första boken. De hade blivit som små vänner för mig och jag ville se vad som skulle hända med dem.
Bekräftelsen och glädjen över att nå nya läsare tänder en eld i mig. Det är bland det bästa jag vet när jag får respons från någon som har läst någon av mina böcker.

Resan_till_sommaren2_

Nu har min tredje bok kommit. Saga & Simon – Hundlängtan och utomjordingar. Jag vågar knappt säga varför jag började skriva just denna bok. Pst! Säg inget till någon, men det var faktiskt så att jag var så fruktansvärt trött på Martin Widmarks Lassemajas-böcker, så jag tänkte att jag skulle skriva en ny serie som skulle konkurrera med den. 😀 Alla mina elever skulle bara låna Lassemajas på biblioteket och jag hade verkligen fått nog. Mina tvillingar Saga och Simon skulle vara roligare att läsa om, mer humor, med mer fantasi ur barnens perspektiv. Inga dumma vuxna som bara klantade sig och gjorde dumma inbrott eller stal saker. Mina böcker skulle vara humoristiska och fnissiga, lite mer som Sune-böckerna. Så med dessa förebilder för ögonen kom första delen om de hundälskare tvillingarna till.

Saga & Simon

 

Vad skriver jag om på bloggen?

Skrivprocesser, redigering, manus, förlag, refuseringar, utgivning, marknadsföring, signeringar och allt annat som är så spännande i författarlivet. Jag lär mig nya saker hela tiden!

Här får du läsa om mitt vingliga liv som författare samtidigt som jag är fru, mamma, lärare och allt annat. Livet rymmer så mycket och det är väl där mitt i som jag hittar skrivlust och stoff.

Jag har hittat många skrivarvänner via sociala medier och det växer hela tiden. Jag hoppas kunna lära mig mer om hur jag når ut i bruset. Facebook, Instagram och bloggar öppnar nya dörrar. Det är jättekul och lärorikt.

Jag blir jätteglad om du vill följa med på min resa här. Jag blir superglad av kommentarer och du får alltid svar.
Följ gärna min författarsida på Facebook också: Anna Helgesson Författaren
Instagram: _annahelgesson_
Twitter: @nnahelgesson
Mail: anna.helgesson@telia.com

Ta hand om dig!
Kram

 

13 reaktioner på ”Vem är jag?

  1. Hej Maria! Såg din kommentar nu! Vet inte hur jag kunde missa den… *datorer* 🙂
   Vad roligt att du följer mig! Ska definitivt kolla in din blogg också! Ha en skön fortsatt sommar!
   Kram

   1. Halloj! Jag ger ut på Idus förlag i Lerum.
    Jag har kollat in på din jättefina blogg och försökt skriva kommentarer, men mina kontaktuppgifter verkar inte vilja bli verifierade. Suck! 😦 Datorerna återigen!

 1. Grattis i efterskott får man väl nästan säga, för det var ju några månader sedan förstår jag. Och va kul att hitta en kollega. Ger ut på Idus nu i början av 2014

 2. Hej, vad roligt att följa din resa ☺ särskilt när jag själv befinner mig på samma resa fast i början av den. Det är en väldigt lärorik period där mycket händer hela tiden. Ska läsa dina inlägg då vi delar samma intressen om skrivprocessen och allt som hör till det.
  Hälsningar
  P.M. Wilson

  1. Hej på dig! Vad roligt att du hittat mig och att du känner dig inspirerad av bloggen. ☺En av mina drivkrafter!
   Stort lycka till på din resa. Var kan jag följa din?
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s