Sagt om mina böcker

Sagt om Glashjärtat:

”Helgesson väjer inte för svåra och viktiga frågor i sin text. Vänskap, glädje, svek och rädsla pulserar likt hjärtat genom boken. Hjärtat som för Freja, Rami och Edvin samman. Boken avslutas med en cliffhanger. Rekommenderas varmt!”
/Annika Andersson, lektör BTJ häfte nr 16 2015

”Handlingen är spännande, varm och en smula läskig.
Den är fint gestaltad om barns utsatthet och handlingen känns trovärdig.”
/Monic Arvidsson W, bokbloggen Bookiecookies

”Anna Helgesson skriver lättsamt men har en viktig historia att berätta. Det märks att hon har koll på mellanstadiebarn och deras vardag. Dessutom är hon lärare, så jag tänker att hon vet vad hon pratar om! Helgesson räds inte att låta barnen ryka ihop på skolgården eller med ett syskon hemma, precis som i verkligheten. Hon skapar en ruggig känsla som får det att gnaga obehagligt i magen. Flera parallella trådar vävs samman på ett finurligt vis.”
/Jeanette Palm, bokbloggen Bokhemligheter

 ”Många viktiga frågor kommer upp i den här boken, och jag tror att det är en bra bok att läsa tillsammans med sitt barn. Den är spännande och faktiskt ibland lite läskig. Läs den!”
/Ewa Broberg, lektör och författare

”Boken tar upp svåra frågor som skilsmässa, mobbing, att vara annorlunda etc. Men också det starka bandet vänner emellan som gör att man alltid kan lita på att det finns någon där för en, som lyssnar och bryr sig!”
/Sandra från bloggen Ett liv vid havet

 

Sagt om Resan till sommaren:

”Den svenska sommaren lever och andas på varje sida och Anna Helgessons debut är en fin historia om vänskap, utanförskap, magi och hopp.”
/Annika Andersson, lektör BTJ

 ”En mycket bra skriven bok, precis lagom lång, lagom spännande och jag kan verkligen rekommendera den till alla barn.”
/Pia Widlund, författare

 ”Blir varm i hjärtat av den här boken, vill verkligen rekommendera boken till både killar och tjejer.”
/Veronika

”En riktigt bra bok – vi ville inte sluta läsa! En del skratt blev det och fin ärlighet. Även lite allvar som vi sen pratade om. Vi efterlyser en höstfortsättning! Men Läs! Det är en härlig resa framför er!”
/Jo-Anna

 ”Här blandas fakta om Sverige med tankar om vänskap, familj och underbara naturskildringar. En riktigt härlig ungdomsbok som lämnar efter sig en smak av sommar och vänskap!”
/Maria