Glashjärtat – vänner eller fiender?

Min nya bok Glashjärtat – vänner eller fiender?  är en fristående fortsättning på Resan till sommaren (Idus förlag, 2013).

Boken handlar om tioåriga Freja som går i samma klass som Rami. De blev vänner under höstlovet, då de gjorde en magisk resa till sommaren med hjälp av Frejas magiska halsband. Nu är det snart sportlov. Hemma hos klasskamraten Edvin är det bråk varje dag. Hans mamma och pappa grälar och Edvin har ofta ont i magen. Edvin mobbar Rami i skolan. Ramis storebror mår inte bra och är ofta arg och slåss. Freja trivs inte hos pappa när hon måste åka till honom och hälsa på hans nya familj. Livet är faktiskt inte så lätt ibland. Boken blundar inte för det svåra.

Vänskapen är ett viktigt tema i boken. Vi får följa barnen genom några veckor på vårterminen. Hemligheten om det magiska halsbandet genomsyrar hela berättelsen. Saker och ting kompliceras av att Frejas magiska halsband plötsligt försvinner en dag.

Berättelsen om Freja, Rami och Edvin visar hur starka barn kan vara i svåra situationer och hur fantastiskt det är att upptäcka vem man egentligen är.

Blev du nyfiken? Vill du köpa boken?

För 150 kr får du den både signerad och hemskickad direkt i brevlådan.
Sätt in pengarna på konto som du får av mig, så skickar jag den direkt.
Eller om du föredrar Swish.
Maila mig bara din adress så ordar vi resten: anna.helgesson@telia.com
På Idus hemsida går det förstås utmärkt att beställa boken också.  Klicka här.

En reaktion på ”Glashjärtat – vänner eller fiender?

Lämna en kommentar