Resan till sommaren

Två 10-åringar möts på en lekplats en höstdag. Pojken heter Rami och har nyss flyttat dit. Han har sitt ursprung i Afghanistan och bor med sin älskade mamma och sina bröder, varav storebror har ett hårt beteende mot sin familj. Pappan har dött i kriget. Pojken har bott i en storstad hela sin tid i Sverige och har liten erfarenhet av landsbygden.

Flickan heter Freja och är mobbad i skolan. Hon bor med sin mamma och sina storebröder i den lilla staden och hennes pappa är frånvarande med sin nya familj. Freja har ett sommarparadis på landet hos sin mormor och morfar och där är hon hela somrarna när mamman jobbar. Där får hon blomma ut och vara fri med tillgång till djur och natur i en svensk sommaridyll. Freja berättar för Rami om sitt sommarparadis och det hon berättar väcker både nyfikenhet och en vilja att få veta mera om sitt nya hemland, men också frågor om sitt förflutna i det andra landet. Det finns likheter som förenar barnen, men också stora skillnader som i den här berättelsen suddas ut. Deras upplevelser för dem nära varandra och ger dem möjlighet att lära känna varandra.

Huvudtemat i boken är vänskapen mellan Freja och Rami och den underbara resa som de gör med hjälp av ett magiskt halsband som Freja har fått av sin morfar. Halsbandet gör det omöjliga möjligt och ur detta växer broar som förenar deras liv för alltid.

Vi ska vara stolta över vårt vackra Sverige! Boken ger en bild av vårt land i en underbar sommarskrud. Vårt land tillhör oss som bor i det och vi behöver öppna och släppa in människor från andra länder och visa vilket fantastiskt land vi har. För att det ska bli möjligt behöver vi också öppna våra hjärtan, våra magiska hjärtan…

Blev du nyfiken? Vill du köpa boken?
Tyvärr är boken slutsåld. Men den finns att låna på många bibliotek, både som vanlig inbunden bok och som elektronisk resurs, e-bok.


3 reaktioner på ”Resan till sommaren

  1. Hej! Din bok har en jättefin titel och framsida och din text ovan lockar till läsning. Jag ska be biblioteket köpa in den. Jag tror min dotter kommer att tycka om den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s