Sprittande sommarlycka, lite avundsjuka och sena kvällar

morgonljus
blomma i morgonljus

Så underbart fantastiskt härligt det känns denna första dag av ledigheten! Allt ligger framför mig, väntande, som en gåva inlindad i somrigt presentpapper. Jag öppnade lite i morse, tog min kaffekopp och vandrade omkring i min trädgård, njöt av värmen mot min kropp, ljuset som löftesrikt mötte mina ögon.

Annas bild

Igår kväll kunde inte killarna somna. Det tog lång tid att komma ned i varv och stänga av alla öppna fönster i hjärnan. Kanske behöver vi ändå lite rutiner och ramar att hålla oss till, trots sommarlov och löften om sena kvällar. Sommar är möjligheter och – vissa svårigheter. Men de känns ändå ganska lätta att komma tillrätta med. Vi har ju inga tider att hålla! Underbart!

Ah!
Ah!

 

Jag fick mail igår, hjärtat höll faktiskt på att stanna upp en mikrosekund, Ulrika Slottner från Idus förlag hade mailat mig, äntligen! Men – som Tony Irving skulle ha sagt, så var det bara ett utskick till samtliga författare, illustratörer och andra medarbetare i företaget. Det handlade om bokmässan, allt verkade klart och flera hade uttryckt en önskan om att ses kanske i samband med mässan, vad roligt tänkte jag, åka hem till Ulrika och snacka lite, äta mat och umgås med alla andra författare….. Det pirrade i kroppen både av av lite avundsjuka och framtidsdrömmar. Jag kanske får vara med nästa år! Ja, jag kommer med all sannolikhet att få vara med nästa sommar! Jippy!!! Då slog det mig att jag också är en av dem, men inte riktigt fullt ut! Jag kommer också skriva ihop en presentationstext om mig själv till deras hemsida, men inte riktigt än. Återigen trummar otåligheten på dörren. Släpp in mig, låt mig få komma in! Jag vill ta nästa steg.

Annas bildUnder tiden ska jag njuta av den korta ljuva sommartiden. När mailet kommer, börjar nästa fas. Då går jag ”all in” och startar sommarjobbet! 🙂

Ni som besökt sidan tidigare ser att jag ändrat utseende på min blogg. Känner mig ganska nöjd med resultatet, den känns fräsch, som en daggig sommarmorgon. Vad tycker du?

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s