Låttexter – typ

Jag tycker att den här låten är hur bra som helst. Fötterna börjar röra sig och kroppen gungar i takt. Så himla bra!

Kollade in om det fanns en video på youtube och passade på att läsa några kommentarer under en länk. Någon hade skrivit att om man läste/lyssnade på texten så skulle man inte tycka att den var lika bra längre. Det är ingen hemlighet att många låtar har tvivelaktigt innehåll. Drogromantiserande och kvinnoförnedrande – oftast.

Såklart blev jag nyfiken. Usch. Det blev min känsla. Otäckt och förnedrande. Okej, jag kan fördra lite sex om det görs skapligt subtilt, men när det blir rått och våldsinspirerat, då lackar jag ur.

Mina pojkar, 12 och 14 år, lyssnar mycket på amerikansk skit-rap (det finns fina texter också) och jag vet att de lyssnar på skit. Vi för en dialog om det. Det är ok, trots allt. De lyssnar en hel del på svensk rap också, och den är oftast härlig.

Låttexter kan verkligen förändra allt. Jag lyssnar ofta på texter och dras in i känslan den förmedlar. Men jag kan lika gärna låta mig föras bort av underbara rytmer, extatiska sound och beats som påverkar kroppen med endorfiner. Jag älskar musik!

Skrivande kan verkligen utföras på många varierande sätt. Såklart ska vi ha friheten att skriva om det vi vill. Jag kan välja att inte lyssna faktiskt.

Ska kanske väga upp mitt lyssnande med något mer uppbyggande för att få en balans. Så här kommer en stor favorit i repris. ❤ Ta mig tillbaka ❤ vs Old thing back. 😉


3 reaktioner på ”Låttexter – typ

  1. Tack för den Darin-låten som bara växer och växer under tiden som jag lyssnade på den. Det har varit många gånger som jag fastnat för en låt där jag inte tänkt så mycket på texten på grund av en smittande musik och där de osvenska orden inte analyseras ord för ord. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s