Fredag och bulldag

Min man säger att jag är pysslig. All right, han kan ha en poäng. Jag har uppenbarligen haft både tid och viss energi att göra lite andra saker än att bara jobba på sista tiden. Livet går upp och ned, hit och dit, och fram och tillbaka. Just nu går det framåt vad gäller skapande i allehanda former.

Just nu står min första plåt med bullar i ugnen. Inte första ever, men på flera, flera år. Har köpt mig en Bosch köksmaskin. Nyhetens behag, möjligen, men det spelar ingen roll. Jag är supernöjd. Baka är att skapa, säg inget annat. Nu ska det bli andra bullar här i Helgessonska hemmet.

Igår i bilen in till jobbet processade jag en annan form av deg. Mitt senaste barnboksmanus om tvillingarna Saga och Simon. Det har varit hos en blivande lektör som heter Ewa Broberg. Hon har läst, granskat och kommit med förslag till ändringar både av språk och innehåll. Antar att det är det en lektör gör. Jag ska plocka bort rektorn också. Och ett kapitel som inte tillför något. Bland annat. Åter till bilen. Det är ett bra ställe att fundera på. Om bilradion är avstängd. Högt talade jag med mig själv och undrade hur jag skulle få ihop de lösa trådarna. Sommaren var också för kort. I manuset alltså. Hur som helst kläckte jag ur mig nya idéer om hur jag ska bygga om i manuset. Coolt när det bara kommer så där ”från ingen stans”. Nu återstår att se om det blir bra. Jag medger att det hela låter flummigt och lite osammanhängande, men det är kanske precis det som är kreativitetens gyllene ådra. Att ha frihet att balla ur lite.

Ikväll ska maken och jag på restaurang, äta sushi och lyssna på LaGaylia Frazier & Pelle, Pelle, Pelle (nej, jag har inte hakat upp mig). Mat och musik. Jajamensan!

Önskar er en skön helg!

pig-259340_1280


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s