Känner du en bra bok-bloggare som recenserar barnböcker?

Förra gången det begav sig, alltså i slutet av augusti 2013, då min underbara förstfödde kom till världen, då hade jag ingen aning om att det var så bra med recensioner. Visst, klart jag ville bli läst och tyckt om. Tyckt om eller tyckt om. Men jag var inte drivande själv att skicka recensionsex till folk. Förlaget gör det, men inte till bok-bloggar vad jag vet. Rätta mig om jag har fel.

Resan till sommaren hittade kanske till tre recensenter. Utan någon som helst inblandning av vare sig förlag eller andra påtryckningsmetoder. Jag bad mina vänner att lämna en recension på förlagets hemsida, och där har jag fått fin-fina omdömen, förhoppningsvis av att de gillade boken.
Jag hade gärna blivit recenserad ordentligt. Av flera. Fått veta om den var bra. Om den hade det där lilla extra. Eller om den var medioker. Eller vad som helst.

Nu är jag mycket klokare. Nu när Glashjärtat – vänner eller fiender kommer ut så vill jag verkligen bli recenserad. Hårt. Jag vill kunna referera till människor som verkligen läst den och tyckt något.

Så nu mina blogg-vänner – om du har tips på bra bok-bloggare så shoot!

owl-31691_1280


7 reaktioner på ”Känner du en bra bok-bloggare som recenserar barnböcker?

 1. En annan bra tips är att se vad andra författare göra för att få recensioner. Jag har sett till exempel, att Kim (på hennes hemsida och Facebook) kan erbjuder gratis exemplar i utbytt för recensioner på specifierad hemsidor – Bokus, Good Reads etc. Det funkar säkert lättare om man redan har en stor läsekrets, dock!

  Tycker mycket om illustrationen förresten. Ser ut som Ugglan i Nalle Puh. Är det din egen?

  1. Sorry John, jag är inte illustratör. Jag hittar gratis bilder på Pixaby. Rekommenderas!
   Bra tips! Jag kommer lägga ut i olika grupper på Facebook och fråga där. Kanske finns det bokrecensenter som nappar.

   1. När jag tittade närmare så såg jag att ugglan stod på två tyskaböcker! Jag vet att Ugglan i Puh var mycket lärd, men tro inte hen kunde tyska. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s