Intervju, recension och manusskrivning

Igår hade jag besök av en reporter och en fotograf från Nerikes Allehanda. På lördag kommer det ett reportage om mig och mina böcker i tidningen. Det kommer att vara stort fokus på mobbning. Just nu är det en ”hajp” i media i och med Morgans mission på svt1. Jag har varit en ”ambassadör” för den serien. I alla fall så känns det så, eftersom jag har så starka känslor för detta med mobbning. Många tweets och ett och annat instagram-inlägg har det blivit om hans mission. Jag blev själv mobbad i sex år under min skoltid. Tunga grejer. Vi kan göra skillnad. ALLA har ansvar.

Mina böcker handlar en del om mobbning, särskilt Glashjärtat. Hoppas förstås att den får stort utrymme i tidningen och att inte för mycket fokus ligger på mig. Boken kommer att ingå i tidningens ”Vi väljer böcker” framöver. Det känns stort.

Både Glashjärtat och Resan till sommaren recenserades i Västmanländskans bokblogg i veckan. (om Resan)”En härlig somrig berättelse om vänskap, men också om saknad och om att känna sig utanför. En fin bok att läsa tillsammans eller ensam för den som kommit igång med läsningen. Omslagsbilden känns helt magiskt.” (om Glashjärtat) ”Viktiga frågor och ämnen tas upp i denna bok … det är en bok som absolut fyller en funktion och jag tror att den kan bli uppskattad av den tänkta målgruppen.”

För övrigt skriver jag på mitt vuxenmanus. Jag har läst igenom hela texten och även kommentarer jag fick från mina testläsare. Jag har skrivit 4000 ord på ett par dagar. Lika mycket, om inte mer ska bort från texten. Jag har bytt spår. Det var nödvändigt. Jag behövde fördjupa en kärleksrelation och naturligtvis fördärva den på vägen. Just nu har en av karaktärerna precis bett sin själs älskade att dra åt helvete. Han drar åtminstone tillbaka till USA. Hur ska det sluta? 🙂

Jag väntar fortfarande på besked om mina lättlästa barnboksmanus. Hallå! Vad gör ni egentligen? Fattar ni inte att jag förgås här hemma? Men det är klart, inga besked är goda besked …


12 reaktioner på ”Intervju, recension och manusskrivning

 1. Jag har hittat din blogg och det är spännande med författarkarriären som tar form. Intervjuer, recensioner, nya bokkontrakt. Men framför allt ett fortsatt skrivande. Lycka till med karriären. Och roligt att du skriver både för barn och vuxna.

  1. Hej Marie! Varmt välkommen. Kikade in till dig också. Grattis till ditt bokkontrakt. Vad skriver du?
   Jag är så glad att min skrivlust återvände. Nu hoppas jag att den håller i sig tills manuset är klart. Puh!
   Kram!

   1. Tack så mycket. Jag skriver kvinnoromaner och barnböcker. Min debutbok heter Så nära barfota och kommer ut i april. Det är en kvinnoroman och jag håller som bäst på att hitta förlag till min första barnbok. Skönt med lite skrivlust. Men man kan nog behöva lite pauser emellanåt också.
    Kram

   2. Åh vad spännande det låter! Lycka till med allt! Så roligt för dig!
    Pauser är viktiga. Men jag har svårt att ta dem på allvar. Mitt problem kanske, sjukskriven som jag är. Jag har just nu längsta pausen i mitt liv och den är livsnödvändig. Så ja, pauser är bra! ☺

   1. Tack så mycket. Jag har också haft en ”skrivpaus” sen i somras. Men nu är jag på gång igen. Jag lärde mig en gång på en skrivkurs att man måste unna sig semester mellan sina olika arbeten. Så nu har jag haft en längre semester. Men om två veckor är semestern slut. Det har jag bestämt. Jag håller tummarna för barnbokskontraktet.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s