Mina fyra bästa tips inför bokmässan

” Och det hände vid den tiden att från Bok – och Biblioteksmässan utgick ett påbud att hela världen skulle samlas på mässan. Detta var den tredje bokmässan för en förväntansfull barnboksförfattare, och den hölls när fortfarande Stefan Lövén var stadsminister över Sverige. Alla gav sig då i väg för att besöka mässan, var och en från sin stad. Så for också Anna från Sköllersta i Närke ner till Göteborg, till Kal och Adas stad som heter Götet, eftersom de var av Lasse Kronérs hus och släkt …”

Nu ska jag alldeles snart packa inför min tredje bokmässa. Jag har köpt en ny gul resväska och känner mig väldigt sugen på att få använda den.

archway-1660465_1920

 

Min allra första bokmässa kan du läsa om här och min andra här. Kan känna att jag var något mer bekväm i rollen som författare och mässbesökare år två. Hur ska då inte mitt tredje bli? 😀

Saker jag har lärt mig the hard way:

  • Sköna skor är ett tvång om du vill överleva en bokmässa. Strunta i looken! Få författare har förmånen att trippa till en scen, sätta sig i en stol, hålla i en mick, sola sig i glansen och sedan trippa därifrån. De flesta trampar runt, runt, både för att hitta (!) och för att hinna se så mycket som möjligt. Mjuka fotriktiga skor it is!
  • Sök upp en lugn vrå och vila dina öron (och ögon och ovan nämnda fötter) emellanåt. Att slinka undan till en lounge med en kopp kaffe och en chokladboll kan vara som ett besök i himlen. I alla fall minns jag detta väldigt klart från förra året, mitt i min sjukskrivning till på köpet. I år har jag ett hotellrum i tornet under lördagen, så att jag kan smita undan ordentligt om jag vill. Men inga långa stunder, gud bli varse (eller hur skriver man? Gudbevars?) för man vill ju inte missa något.
  •  Försök göra ett litet schema för vad du vill hinna med. ärligt, jag har aldrig provat. Och naturligtvis, pricka in viktiga platser på kartan. Det svåraste för mig är att hitta, jag som tydligen begåvats med noll lokalsinne. Kanske jag kan ta rygg på någon? Nåja, ett litet schema ska jag göra i alla fall och hoppas att jag hinner i tid.
  • Ha en Dramaten med dig! Du vet en sådan där pensionärsväska på hjul. Förra året mötte jag ett entusiastiskt par på tåget, en mor och vuxen dotter, som villigt delade med sig av sina smarta mässtips. Bland annat berättade de om sin älskade shoppingväska. Mycket smart. Alla vet ju hur tungt det är med böcker. För det är väl delvis därför du ska dit? I år har jag det så fantastiskt förspänt att jag dessutom har med mig ett resesällskap bestående av två charmerande väninnor (som dessutom ska dela hotellrum och äta räkmacka med mig) så vi kan dela ansvaret för den lilla på hjul. Helt perfekt!I år kommer allt bli perfekt. Inget kan gå fel. Jag är så förberedd. Hoppas jag …

Kommer du till Göteborgs Bok – och Biblioteksmässa (ja, den heter faktiskt så) under helgen? I så fall är du först och främst välkommen till Idus förlags monter A01:02söndagen mellan kl. 09.00 (ja, jag vet att det är astidigt) och 11.00. Då står jag fullt beredd att sätta första boken om Saga & Simon på kartan.
Jag blir rörd till tårar om du kommer för att hälsa på mig. Promise! Resten av dagen vimlar (vinglar möjligen) jag omkring, för att inte tala om på lördagen, då jag har hela dagen på mig att träffa så många som möjligt. Skicka ett pm eller vad som helst, så kanske vi kan sammanstråla.

Hoppas vi ses!

love-903156_1920

 

 


7 reaktioner på ”Mina fyra bästa tips inför bokmässan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s